Plná podpora RAID 6 a zásadní urychlení práce s RAID poli

Společnost TDP-Ontrack oznámila dokončení vývoje nástrojů pro záchranu dat z diskových polí, jejichž uspořádání se označuje jako RAID 6.

„Druhý paritní disk, pro experty modifikovaný Reed-Solomon opravný kód, dovoluje zachránit data i v případě poškození typu výpadku dvou disků ve stejném bloku, které by u pole RAID 5 znamenalo úplnou ztrátu,“ říká Ing. Václav Šamša, ředitel TDP-Ontrack.

„Naše koncepce dovoluje rychlou analýzu skutečně použitého algoritmu a doplnění potřebného kódu bez modifikace základního, odzkoušeného programu,“ doplňuje Ing. Tomáš Kořínek, hlavní vývojář programových nástrojů záchrany dat a pokračuje: „Navíc jsme násobně urychlili proces přenosu zachráněných dat pro všechny RAID konfigurace zejména lepším využitím silnějších sestav laboratorních počítačů – práce s poli o kapacitě mnoha TB vyžaduje špičkovou rychlost.“

Odborníci společnosti TDP-Ontrack se věnují záchraně dat z celé škály používaných médií již od roku 1994 a dlouholeté bohaté zkušenosti využívají nejen při vlastním odstraňování hardwarových či softwarových problémů a záchraně mnohdy životně důležitých informací, ale také při prevenci. Od loňského roku proto společnost TDP-Ontrack nabízí domácím i firemním uživatelům počítačů nové konzultační služby, v jejichž rámci vyhodnotí hrozící rizika, doporučí optimální řešení a navrhne i další kroky, které případnou ztrátu dat minimalizují.

Stáhnout ve formátu PDF