TDP-Ontrack rozšiřuje laboratoř a zkracuje dobu záchrany dat

Společnost TDP-Ontrack rozšířila pražskou laboratoř o druhé ultračisté pracoviště a je nyní schopna poskytovat svým zákazníkům služby záchrany dat ze všech běžných elektronických médií ve výrazně kratších termínech. Dokonalejší vybavení laboratoře, která je součástí světové sítě špičkových pracovišť Ontrack, také umožňuje zkrátit čas potřebný na posouzení stavu média, pravděpodobnost záchrany uložených dat a odhad předpokládané ceny na minimum a poskytovat tuto úvodní analýzu zákazníkům na počkání a zdarma.

Laboratoř TDP-Ontrack„Rozšíření vybavení laboratoře o další ultračistou komoru nám umožňuje výrazně zkrátit dobu zpracování zakázek a opět zvýšit úroveň našich služeb,“ říká Ing. Václav Šamša, ředitel společnosti TDP-Ontrack. „Věřím, že zákazníci ocení především provedení úvodní analýzy na počkání – to jim totiž záhy napoví, jestli vůbec bude možné jejich data zachránit či kolik je to bude stát. Ve většině případů – zvlášť, když jde o důležitá firemní data – je doba nejistoty, kdy čekají na výsledek posouzení stavu média, značně frustrující “

Pražská laboratoř společnosti TDP-Ontrack poskytuje služby klientům z celé České republiky a Slovenska a zpracovává i některé zakázky přijaté dalšími zahraničními pobočkami Ontrack. Kromě již zmíněných dvou ultračistých komor je vybavena dalšími deseti poloautomatickými pracovišti, stereoskopickým mikroskopem pro práci s miniaturními hardwarovými komponenty a identifikaci poruch, rychlým logickým analyzátorem a řadou unikátních softwarových utilit. Toto pracoviště je součástí celosvětové sítě laboratoří Ontrack a probíhá zde naprostá většina všech prováděných zásahů s výjimkou vybraných softwarových záchran, které jsou realizovány prostřednictvím vzdáleného přístupu nebo za pomoci příslušného odborníka z jiné světové laboratoře.

TDP-Ontrack v současné době provádí v průměru 9 úspěšných záchran denně a počet přijatých zakázek neustále roste. Dlouhodobá úspěšnost překračuje 90 %, mezi médii, z nichž se data zachraňují nejčastěji, dominují disky a disková pole. V poslední době rychle přibývá i záchran dat z paměťových karet využívaných v PDA, mobilních telefonech a digitálních fotoaparátech i některých dalších médií.

Stáhnout ve formátu PDF